En Yangın Çıkış Kapısı Sırları
Wiki Article
Yangın eminği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin elan şiddetli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.
Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve dayanıklılık sinein tercih edilir.
Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseri yangına, korozyona ve âlem koşullarına dayanıklı çelik veya aldatmaüminyum gibi ciddi malzemelerden bünyelır.
Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu ürkü simultane kapının rahat açılması karınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, ekseriyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en kök kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının gayrı bir önemli sebebi de rastgele bir sirkat vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları yürekin kolaylıkla açılabilmektedir.
Birokkalı yangın bapsı modelinin mevzi aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın kapısı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, dekoratif yangın bapları, ölçünlü yangın bapları gibi modeller de bulunuyor.
Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Binalarda muayyen standartlarda arsa alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, hamule taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına dayanıklılık dereceleri dahil Yangın kapısı istanbul çıkmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını sağlar.
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.
Böylecene imalattan kullanıma derece güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olabilir.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya abra kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.
Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Acil çıkış bapsı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul kuruluşda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.